A kézműves csemege cukor helyett okosságot rejtett

Tudod, mit szeretek a legjobban a tavaszban? Azt, hogy ilyenkor megszaporodnak országszerte a kirakodó vásárok. Azok az illatok, amelyek a kézműves csemegét árusító pultról származnak, egyszerűen elvarázsolnak.

Gyerekként a gumicukor és a hatalmas méretű nyalóka volt a kedvencem, felnőttként most már más miatt keresem fel ezeket a standokat. Igaz, hogy a kisfiam könyörgő szemei is motiválnak, de valójában imádok beszélgetni az eladókkal. Mindig tanulok valami újat tőlük.

Legutóbb például szóba került a tartós bérlet autó az egyik árussal. Mivel a munkám miatt én is napi szinten több kilométert teszek meg a gépkocsimmal, így érdeklődve hallgattam őt, ahogyan a FLOTTAUTO Lízingről és annak részleteiről mesélt, amely flottakezeléssel és cégautóval foglalkozik.

Mint megtudtam, a bérletet fel lehet fogni finanszírozási formának, habár nem pénzügyi termék. Jogilag egyszerű szolgáltatásól beszélünk, amely előnyökkel is jár. A bérleti díj teljes egészében leírható költségként. A lízinggel szemben egyetlen egy hátránya van, hogy sokkal drágább. A hátterében az iparűzési adó áll, azonban a gyakorlatban havonta kevesebb pénzt kell bérletre költeni.

A cég weboldalán a könnyebb megértés érdekében két táblázatot is találunk magyarázatképpen. A leírtak alapján a tartós bérlet autó fogalmát úgy kell felfogni, hogy ez a finanszírozás nincs egyenlő részekre felosztva, azért mert a futamidő végén be van állítva egy majdani maradványérték, amit nekünk nem kell kifizetni.

Vajon miért nem? A válasz egyszerű, a flottakezelő a gépkocsit ezen az áron értékesíteni fogja, azaz más fogja rendezni az autó értékének harmadát.

Természetesen a FLOTTAUTO Lízing bővebb tájékoztatást ad a hitelről és a lízingről is. Nem beszélve arról, hogy az ÁFA szabályaira is külön felhívja a figyelmet.

Míg a kisfiam válogatott a csemegék közül, az eladó megmutatta nekem részletesebben is a cég weboldalát. Széleskörű leírást lehet kapni a flottakezelésről, az előbb említett kifejezésekről, sőt a szolgáltatásokról és a megvásárolható autókról is.

Az én figyelmemet a blog is felkeltette. Különböző cikkeket találunk itt. Lehet olvasni a vadgázolásról, az alternatív közlekedési lehetőségekről is, illetve a céges autók fóliázásáról is.

A kapcsolat menüpont alatt pedig az egyszerűen kezelhető kérdőív mellett az ügyintézők nevei, telefonszámai is megtalálhatóak.

Mivel már többen álltak mögöttem, hogy sorra kerüljenek, így muszáj volt elköszönnöm az eladótól. Örültem, hogy megálltunk ennél a standnál, hiszen míg a gyermekem édességgel távozott, addig én rengeteg okossággal.