A kézműves szakma sokszínűsége

Nagyon kedvelem a kézműves termékeket. Tulajdonképpen bármilyen témában. A kézműves csemegéket, kencéket, dekorációkat. Bármi, ami kézzel készült az nekem jöhet. Az pedig, hogy ezek a különleges dolgok most ilyen népszerűek az utóbbi években, az egy külön öröm számomra.

Sokszor szoktam kézműves finomságokat vásárolni, mint szörp, lekvár, sütemények vagy sajtok, de tudnám még sorolni a végtelenségig. A kézműves chili szószok alap tartozékai a konyhámnak.

De az ételek mellett nagyon szeretek egyéb kézzel készült termékeket is venni és készíteni is. Az évek alatt festettem, horgoltam és ezt is szintén tudnám sorolni még. Most legutóbb a Pipere Porta weboldalán nézelődtem, mert nagyon megtetszett a gyertya készítés és ehhez néztem meg a gyertya készítés alapanyagait. A weboldal nagyon felhasználóbarát, így könnyen megtaláltam, mik a gyertya készítés alapanyagai. Ezek a gyertya viaszok, illóolajok, kanóc, tégelyek, illetve mindenféle dekorációs kellékek.

Miután végignéztem mik a gyertya készítés alapanyagai, elkezdtem videókat is nézni, hogy hogyan is kell ezt elkezdeni. Persze, csak miután sikerült elszakadnom a Pipere Porta oldaláról, ami azért elég nehezen ment, mert rengeteg termékük van és szerintem nagyon szuperek is. Többféle hobbihoz is fel tudunk tankolni náluk. Vannak kellékeik szappanfőzéshez, krém kikeveréshez. Sőt van egy blogjuk is és oktató videók, ha valaki kezdőként indul. Az oldaluk átlátható, így könnyen meg lehet találni, amit keresünk.

Én most a gyertya készítés alapanyagait kerestem, de ugyanezt a weboldalt keresném fel akkor is, ha szappant akarnék készíteni vagy különféle kencéket. Egyébként ilyeneket is készítettem pár éve és nagyon szerettem őket. Személyes kedvencem volt a shea vaj alapú szappan, ami végre nem szárította ki a bőrömet. Annyira beváltak akkor ezek a készítmények, hogy egy ideig a család több tagját is én láttam el mindenféle krémmel és tisztálkodási szerrel, illetve mosószerrel is.

Szóval egy ilyen oldal, mint a Pipere Porta kincset ér, hiszen mindent meg tudunk rendelni egy helyről, amire szükségünk van. A házhozszállításnak köszönhetően pedig nem kell sehova elautókázni, várni vagy hasonlók. Többféle lehetőségünk is van. Ha nem tartózkodunk napközben otthon, akkor kérhetjük csomagpontra vagy automatába, így hazafelé könnyedén felvehetjük a csomagunkat. Bizonyos összeg felett pedig a szállítási költséget is megússzuk.

Egyszer azt hallottam, hogy saját magunkra kenni is csak azt szabad, amit akár meg is ennénk. Ebben a felfogásban megint előjön, hogy ha ezeket a hasznos, tiszta alapanyagokat megrendeljük a Pipere Portáról, akkor képesek vagyunk ilyen tiszta, minőségi krémeket és tisztálkodási szereket csinálni, amiket bátran használhatunk utána. Én a lányomnál éreztem nagyon fontosnak, hogy csak olyasmit kenjek rá, amiben teljesen biztos vagyok, hogy egészséges, nem lesznek tőle kiütései vagy bármi hasonló.

Egy szó, mint száz, szerintem a kézműves termékek újabb virágkorukat élik és ez nagyon pozitív, hiszen ezekben lélek van, akkor is, ha magunknak készítjük és, akkor is, ha egy vállalkozótól vesszük, aki kemény munkával elkészítette. Én nagyon szeretem ezeket a vásárokat is, ahol ilyesmit árulnak. Finomabbnál finomabb csemegék, szebbnél szebb termékek és tapasztalatom szerint jó hangulat is. Ezek a helyek többek, mint vásár, ezek igazi események, amikre lehet készülni és élvezhetjük is őket.