Csemege az élet

Csemege. Na de mit is jelent ez a szó? A csemege a magyar megfelelője a desszert szónak, egy olyan fogás az étkezésekkor, ami általában édes ételekből, italokból áll. A csemege elfogyasztása inkább élvezetből történik, mintsem a táplálkozás céljából. A csemege tehát tiszta élvezet, hát még a kézműves csemegék!

Az egész családom imádja az édességeket, ez afféle családi vonás. Mióta az eszemet tudom és még most is, hogy már fiatal felnőtt vagyok és elköltöztem otthonról a vasárnapi ebédre mindig összegyűlik a család, ahol a fő attrakció mindig a harmadik fogás, a desszert. Édesanyám is süt valamit minden alkalommal, de egy pár éve rászokott arra is, hogy a közeli kistermelői piacról minden héten hozzon valami újdonsült kézműves csemegét az asztalra.

A legutóbbi vasárnapi ebéden különösen beszédes volt az édesanyám. Azt mondta, hogy hallott két árust beszélgetni egy vállalatról, miközben a csemegék között válogatott, akiknek a fő profilja a takarítógép bérlés. Vagyis, hogy ők adják bérbe – javította ki magát anyám, mert olyan nagy hévvel mondta, hogy bele is kavarodott. “Arra gondoltam Jocó, hogy neked hasznos lehet, tudod, az autókhoz”…

A szóban forgó cég a Greenway Magyarország Kft. volt. A közös ebéd után leültünk megnézni a honlapjukat, ami már első ránézésre is nagyon jónak tűnt. Ahogy már korábban édesanyám mondta, a cég legfőbb szolgáltatása, hogy takarítógépeket kínál bérlésre, nem is keveset! Ahogy néztük, a Greenwaynek hatalmas választéka van a gépekből, és minden fajtából pedig még nagyobb a típus választék. Miután a gépeket megnéztük, rámentünk a referenciákra, ahol újfent nagyon meglepődtünk. A Greenway olyan hatalmas cégekkel dolgozik együtt, ami egészen hihetetlen. Nem sorolom most fel őket, mert rengeteg van, de referenciának mindegyik nagyon impresszív. Nagyon meglepődtem már csak annak a tényén is, hogy ebből kiindulva akkor biztosan egy nagyon elterjedt szolgáltatás a takarítógép bérlés. Mondtam is a bátyámnak, hogy ez lehet, hogy tényleg nem hülyeség, és lehet, hogy végre megint olyan lesz az autóműhelye, mint újkorában. Most elég nagy a mocsok.

takarítógép bérlés

Na de vissza a honlapra. Grafikusként az is lenyűgözött engem, hogy mennyire szépen szerkesztett és tudatosan átlátható, hatásos az egész oldal. Sok vállalatnak az a legnagyobb hibája, hogy nem fordít elég forrást a weboldalára. Nos, a Greenwaynél látszik a profizmus, hiszen felismerték az online szféra fontosságát is. A honlap színei, elrendezése, egyszerűen minden azt segíti, hogy az oldal olvasóbarát legyen és minden információt rögtön meg lehessen találni és ott, ahol az ember keresné. Engem inkább a dolog esztétikája fogott meg, de közben feltűnt, hogy a szüleim és a bátyám már erősen tanakodtak.

Miután elolvasták a főoldalt, ahol arról kapunk rengeteg információt, hogy mi az előnye a bérlésnek, hogyan kell elképzelni ennek költségeit és hogyan lehet fixálni a havidíjakat, az oldal legalján még egy „Kinek ajánljuk?” rész is volt. Az előzőekben leírták, milyen nagy költsége van a saját gép megvételének és fenntartásának, így azoknak mindenképp ajánlják, akiknek nincsen erre megfelelő tőkéje. De azoknak is, akiknek csak rövid időre van rá szükségük, mint például egy esetenkénti nagytakarításhoz. Pont amire a bátyámnak szüksége van.

A full-szerviz volt az utolsó csepp, ami már tényleg teljesen meggyőzte a családot. Annak a ténye, hogy meghibásodás esetén nem kell aggódni, mert 24 órán belül kijön a Greenway csapata megvizsgálni a gépet és kijavítani a hibákat vagy cserélni azt, ráadásul mindenfajta szervizköltség nélkül, az már tényleg hihetetlen volt!

Az egészből az derült ki, hogy a vásárlás már-már hazárdjáték, míg a bérlés egy sokkal kényelmesebb, fix költségekkel és teljeskörű szervizszolgáltatással járó alternatíva. Mondhatni, egyfajta csemege, ha nem is a szó legszorosabb értelmében. A mi családunk pedig ahogy már mondtam, imádja a csemegéket.