Kézművesség: nem azt jelenti, hogy nem használunk profi dolgokat

Ezt az egészet bizony sokan félreértik! Mi is, magunk hozunk létre termékeket, a mi esetünkben ételkülönlegességeket, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek mondjuk a konyhán elképesztően profi dolgok, amik segítik a munkánkat. Olyan profi dolgok, amik kiaknázzák a modernitás technológiai lehetőségeit. A kézműves dolog nem mindig KÉZZEL készül, de a lényeg, hogy egyedi, nem valami “ipari”. (Értem ezt most teljesen általánosan) Mi is gyakran fordulunk a Hunnia Kristály nagyellátóhoz például, ahonnan még a mosogatás-szekcióját is berendeztük a hátsó traktusnak, teljesen.

Legutóbb pedig solingen kések jöttek, szóval a legjobb eszközökkel dolgozunk! Nagyon sok terméke segíti a Hunnia Kristálynak a munkánk gördülékennyé tételét, de nem is ez határozza meg tehát, hogy mi a kézműves termék, és mi nem az!…

Mind az ételkészítéshez, mind pedig a vendéglátáshoz szerzünk be ebből a webshopból cuccokat. Hermetikusan záródó szilikongumi tömítésű fedős gourmet befőttesüveg, és sütemény szurkáló stipp kerék, vagy éppen evőeszköztartó kosarak és solingen kések – csak, hogy néhány tételt említsek a legutóbbi beszerzésünk listájáról. Mind-mind nagyon jók. Az evőeszköztartók különösen bejöttek nekem, mert mosogatógépben is a strapát bírni tudó, polirattanból készült darabok. Ez különösen jó választás volt. Sok-sok leírást mellékelnek, hogy ilyen sok termék közül tudjunk könnyebben választani.

Nagyjából olyan leírások vannak egyes termékcsoportok mellett, amelyekben mondjuk elmondják, a vevők közül azért szeretik sokan az adott darabokat a kosarak közt, mert a méretezésük ideális, és a téglalap alakú formába elfér minden kanál, villa és a legkülönbözőbb kések. Ezen jellegű dolgok mellett pedig ismertetik azon márkákat és gyártókat, melyek a büszkeségeik között szerepelnek, felsorolt tulajdonságaik miatt. (Hisz jól csengő nevű termékek vannak ezen shopban, ismert és elismert előállítóktól) A solingen késekről elmondják, hogy Solingenből származnak, Németországból, és nem másból készültek többnyire, mint 52 Rockwell keménységű molibdén-vanádium rozsdamentes acél ötvözetből. Ezután kapunk felvilágosítást, hogy miféle mértékegység is az említett Rockwell, és ilyesmik.

Nagy gondot fordítanak rá ezen az oldalon, hogy ne csak áruljanak sok mindent, hanem adjanak jó sok útmutatót is. Nem is kizárólag a termékekre vonatkozóan amúgy. Van náluk olyasmi, mint étlap szótár, gasztronómiai enciklopédia, vagy bár szakszótár. És tettem említést persze a mosogatás menüpontról is előbb, amiből már egyértelműen érezhető, hogy nem csak egy-két szakterületet értenek és ismernek, hanem szinte mindent, ami valamilyen módon kapcsolódik a vendéglátáshoz, vendégfogadáshoz, vendégkiszolgáláshoz és ellátáshoz, minden földi jóval. Ezért is emlegettem fel.

Nem is csak a klasszikus gasztronómián belül értendő mindez, hanem a cukrászaton belül pont úgy, mint egy ázsiai éttermet illetően. Segítik több száz termékkel a vendégek helyben tartását és fogadását is, amibe beleillik az továbbá, hogy fel kell egy helyiséget díszíteni, teszem azt. Vagy egy sajátságos helyszínt vendégfogadásra alkalmassá tenni, a semmiből. Velük ez egyik sem lehetetlen…

Ha kézműves dolgokkal igyekszünk kiszolgálni egy speciálisabb réteget, akkor végképp tudjuk (tudtuk mi is, már előre), hogy nem alkalmasak feltétlenül az “átlag-kategóriás” cuccok erre. Főleg a felszerelések a konyhában kell különlegesek legyenek. Itt náluk van azonban egy rakás különleges dolog, ezért a hunniakristaly.hu webshop széles választékánál lejjebb mi nem tudjuk adni. Nem is akarjuk, mert mi velük lettünk sikeresek, így vittük sokra. És, mint tudjuk, a bevált dolgokon nem jó, nem érdemes változtatni.