Ti is láttatok már ilyen cukorkakészítő videókat?

Valamelyik nap, mikor azt a videómegosztó platformot böngésztem éppen, amit biztosan mindenki ismer, egyszer csak szembejött velem olyan felvétel, ahol cukorkakészítő szakemberek mutatták be, miként is zajlik ez a folyamat.

Én mindig is imádtam az olyan dokumentumfilmeket, ahol bemutatják, hogy mi történik egy gyárban, de ezek a cukorkás videók valahogy még érdekesebbek voltak a számomra.

Annyit már előre mondhatok, hogy nem éppen egy egyszerű munka ez, és fizikailag is megterhelő, amit én sosem gondoltam volna.

Minden azzal kezdődik, hogy elkészítik a cukormasszát, ami tűzforró. Ezután azt ráöntik egy fémlapra, és várnak, hogy egy kicsit kihűlve megmunkálhatóvá váljon. Közben színezéket is adnak hozzá bőven, amivel elkeverik. Ezzel egyébként sietni kell, mert, ha nagyon kihűl a cukormassza, akkor az teljesen megkeményedik, és lehetetlen lesz vele a további munka.

Szóval a félig kihűlt masszát egy lapáttal felszedik, és összegyúrják az egészet. Ezt követően egy kampóra helyezik, és hosszú perceken keresztül elkezdik nyújtani.

Miután ezt befejezték, akkor következik a legizgalmasabb rész: a különböző színű cukormasszákat hengerré formázzák, és úgy helyezik őket egymásra, hogy azok egy mintát adjanak ki. Persze akkor még nem egészen látszik, hogy mi fog kirajzolódni a cukorkákból.

Ezután már csak meg kell várni, hogy a cukorka megkeményedjen, amit követően darabokra vágják őket. Ezzel tulajdonképpen el is készült a szép, mintás cukorka!

Egészen hihetetlen volt látni, hogy miből indult ki ez az egész folyamat, aminek a vége a boltok polcaira kerülő becsomagolt édesség! Én egyébként nem is vagyok édesszájú, de attól még nagyon élvezem ezeket a dokumentumfilmeket!

Talán az ilyen, és ehhez hasonló dokumentumfilmek miatt kezdett el annyira érdekelni a gyártás folyamata. Ezért is tanulok mérnöknek, és reményeim szerint olyan munkahelyem lesz, ahol gyártási folyamatokat tervezhetek és irányíthatok!

De amíg tanulok, érdemes lenne a diákmunka felé orientálódnom, hiszen addig is jól jönne a pénz. Az egyik diáktársam a következő weboldalt ajánlotta nekem: topiwork.hu, ahol elmondása szerint minden segítséget megkapott ahhoz, hogy egy olyan munkahelyet találjon magának, ami minden feltételének megfelelt! Mivel bíztam benne, ezért én is tettem egy próbát ezzel az iskolaszövetkezettel, ami utólag életem egyik legjobb döntésének bizonyult, hiszen nekem is sikerült elhelyezkednem, méghozzá egy olyan munkakörben, ami a tanulmányaimhoz is passzolt.

Akármilyen területen is szeretnél elhelyezkedni, ezen a weboldalon biztosan találsz valami olyat, amiben könnyen el tudod képzelni magad!

Külön kiemelném, hogy az álláslehetőségeknél az is látszik, hogy óránként milyen fizetésre számíthatsz. Ez egy kifejezetten korrekt és szimpatikus hozzáállás, én legalábbis így gondolom. Kár titkolni, hogy mennyit kapsz egy adott munkáért, hiszen ez előbb vagy utóbb, de úgyis szóba kerül.

A weboldalukra csak egy szót találok: makulátlan. Tökéletesen lett összerakva, és minden gyorsan megtalálható rajta. A design is fantasztikus, hiszen nagyon jól játszanak a színekkel, de közben mégsem estek túlzásba.

A Topiwork weboldala nemcsak diákoknak szól, de arra is figyelmet fordít, hogy a cégeket is megszólítsa. Persze engem ez a része kevésbé érdekelt, de azért a teljesség kedvéért szerettem volna ezt is megemlíteni.

Röviden leírom Nektek, hogy az én esetemben hogyan is zajlott le a diákmunka keresés a segítségükkel.

Igazából borzasztóan egyszerűen történt ez egész folyamat. Először is böngésztem a lehetőségek között, és miután valami megtetszett, jelentkeztem rá. Itt meg kellett adnom néhány adatot is.

Ezt követően a Topiwork felkeresett telefonon, ahol átbeszéltük a részleteket, illetve később személyesen is találkoztam velük, ahol minden kérdésemre választ kaptam. Nagyon kedvesen és segítőkészen álltak hozzám, talán azért. mert látszott rajtam, hogy egy kicsit izgulok, hiszen még soha nem dolgoztam sehol. Biztosítottak róla, hogy a jelentkezésemet továbbküldik a legalkalmasabb munkaadónak, és nekem csak várnom kell, míg felveszik a kapcsolatot velem.

diákmunka

Erre néhány napot követően sor is került egy telefonhívás formájában. Itt is történt egy személyes találkozó, ami kitűnően zajlott, és megállapodtunk, hogy nekik fogok dolgozni.

Ezután az adminisztrációs teendők következtek, melyeket gyorsan, kényelmesen és online intézhettem, köszönhetően a Topiwork kiválóan kialakított rendszerének.

Innentől kezdve már nem volt hátra más, minthogy elkezdjek dolgozni.

A Topiwork tökéletesen ellátta azt a feladatot, amit vállalt: megtalálta azt a munkahelyet, ahol hasznos lehetek és jól érezhetem magam, úgy, hogy közben még pénzt is kereshetek. Azóta is itt dolgozom, és ez valószínűleg sokáig így fog maradni, hiszen nemcsak én, de a munkaadóm is elégedett.

Ennél jobb módját el sem tudtam volna képzelni annak, hogy belépjek a munkavilágába. Úgy gondolom, minden diák számára fontos, hogy ez jól induljon, hiszen a kezdeti tapasztalatok könnyen meghatározhatják a későbbieket.

Egy jó diákmunka nem csak az anyagiak miatt fontos, de az önbecsülés miatt is. Fontos, hogy a fiatalok érezzék, hogy képesek megállni a saját lábukon, és pontosan ebben segít a Topiwork! Általuk egy olyan első tapaszlatot szerezhetsz, mellyel felvértezve már nem fogsz aggódni amiatt, hogy vajon képes leszel-e teljesíteni egy adott munkahelyen.

Egyvalami már most biztos: én minden barátomnak ajánlani fogom őket!

Remélem, hogy ezt a bejegyzésemet olvasva benned is sikerült megmozgatni valamit, és hamarosan Te is náluk keresel majd egy diákoknak szóló munkát! Hidd el, nagyon hálás leszel magadnak majd később, ha így teszel!